Dostupni linkovi

Ivanić sa Vučićem i Nikolićem o prilikama u BiH


Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da će s predsednikom i premijerom Srbije Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem sutra u Beogradu razgovarati o političkim prilikama u BiH, i o novoj inicijativi Evropske unije za BIH.

Ivanić je Agenciji Beta rekao da će s Nikolićem i Vučićem razgovarati i o pitanjima od zajedničkog interesa za Srbiju i BiH, i o regionalnim projektima bitnim za dve zemlje.

"Razgovaraćemo o projektu koji je ideja Srbije i koji ima smisla, a odnosi se na rekonstrukciju pruge Sarajevo-Beograd", naveo je Ivanić.

Dodao je da želi unapredjenje odnosa sa Srbijom, ističući da posebni korist od te saradnje treba da ima istočni deo Republike Srpske.

"Treba da smislimo određene projekte koji će se prvenstveno odnositi na područje južno od Zvornika, na romanijski plato i Hercegovinu, koji su najnerazvijeniji", kazao je Ivanić.

Komentarišući peticiju za očuvanje RS, koju je potpisalo 150 javnih ličnosti i organizacija iz Srbije, medju kojima Vojislav šešelj i "Dveri", predsedavajući Predsedništva BiH je rekao da je "svaka briga o RS dobrodošla, ali ta briga podrazumeva i veću informisanost ljudi koji tu brigu iskazuju".

"Ne vidim nikakvu posebnu ugroženost RS u ovom trenutku. Naprotiv, mislim da je RS veoma stabilna, međunarodno priznata i da su mnogo manji izazovi koji su pred njom 20 godina od potpisivanja Dejtona, u odnosu na one kojih je bilo prije deset ili 15 godina", ocenio je Ivanić.

XS
SM
MD
LG