Dostupni linkovi

Novi model Kadilaka - kamera umesto retrovizora


Američki proizvođač luksuznih automobila Kadilak saopštio je danas da će novi model čuvene marke, čija će proizvodnja početi 2015. godine, imati video
monitor umesto unutrašnjeg retrovizora, tradcionalnog ogledala.

Video monitor umesto retrovizora moćiće da u realnom vremenu snimi sve što se dešava pošto će biti povezan s kamerom u zadnjem delu automobila, na braniku.

Ta tehnologija će omogućiti vozaču da neometano posmatra šta se događa iza njega bez smetnje naslona na sedištu ili nemirne dece na zadnjem sedištu, navela je kompanija i dodala da će vidno polje biti prošireno za 300 odsto a kamera će biti zaštićena od kiše i neće magliti.

Novi model, koji još nije dobio ime, biće prestižniji od sadašnjih modela CTS i XTS i predstavljaće "elitu luiksuznih automobila", dodao je Kadilak.

Prodaja "kadilaka" pala je za 4,7 odsto prvih osam meseci ove godine. Firma je osnovana pre 112 godina, a od 1909. godine u vlasništvu je Dženeral motorsa.

Kadilak je poznat po uvođenju tehnoloških novina, među kojima su potpuni elektronski sistem, poluautomatski sistem prenosa i čelični krov.

XS
SM
MD
LG