Dostupni linkovi

U Sarajevu potpisivanje ugovora o dodjeli poticajnih sredstava za unaprjeđenje poduzetničkih zona u FBiH


Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Sanjin Halimović i načelnici 12 opština iz FBiH potpisaće danas u Sarajevu ugovore o dodjeli poticajnih finansijskih sredstava za unaprjeđenje poduzetničkih zona u FBiH, saopštio je Ured za odnose s javnošću FBiH.

Ova poticajna sredstva biće dodijeljena kroz Grant šeme "Unaprjeđenje poduzetničkih zona u FBiH" s ciljem pružanja podrške poboljšanju razvijenosti poslovne infrastrukture, realizaciji potencijala poduzetničkih zona u FBiH, ali i podrške lokalnom ekonomskom razvoju i zapošljavanju u FBiH.

Projekat Grant sheme realizuje Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta u saradnji sa Ambasadom Švicarske u BiH i Razvojnim programom Ujedinjenih naroda (UNDP).

Ukupna vrijednost finansiranja projekata jedinica lokalne samouprave je 1.570000 KM, od čega je ovo ministarstvo osiguralo milion KM, a Vlada Švicarske 570.000 KM.

Za izgradnju poduzetničke infrastrukture u lokalnim zajednicama u FBiH, Ministarstvo je od 2011. godine do danas izdvojilo 5,5 miliona KM.
Ceremonija potpisivanja ugovora biće održana u sjedištu Vlade FBiH sa početkom u 12.00 sati.

XS
SM
MD
LG