Dostupni linkovi

Vujanović: Sazvaću sjednicu Savjeta za obranu


Predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović najavio je da će sazvati sjednicu Savjeta za bezbjednost i odbranu, povodom NATO integracija i ostavke direktora Agencije za nacionalnu bezbijednost (ANB) Bora Vučinića, iako, kako je naveo, smatra da je ona nepotrebna.

Vujanović je objasnio da će sazvati sjednicu na zahtjev predsjednika parlamenta, Ranka Krivokapića, jer mu Poslovnik o radu nalaže da to učini na zahtjev bilo kog člana Savjeta.

Crnogorski predsjednik je ranije odbio prijedlog Krivokapića da sazove sjednicu Savjeta, navodeći da nema ničeg novog što bi u ovom trenutku opravdalo sazivanje sjednice. Krivokapić je zatim odgovorio da je Vujanović dužan da sazove sjednicu na osnovu Poslovnika, kada to traži član Savjeta.

Vujanović je ponovio da je ta sjednica apsolutno nepotrebna zato što je odgovornost ANB-a i njenog direktora u isključivoj nadležnosti Vlade.

„Ostavka Vučinića je njegov lični čin“, kazao je Vujanović novinarima, poručujući da to nije ugrozilo ni odbranu, ni bezbjednost države, kao ni evroatlantski put Crne Gore.

XS
SM
MD
LG