Dostupni linkovi

Dačić: Prioriteti predsjedavnja OEBS-om Balkan i Ukrajina


Vicepremijer Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je da će Zapadni Balkan i regionalna saradnja biti prioritet predsedavanja Srbije OEBS-om.

Smatram da je naš region na pravom putu i očekujem da će naše predsjedavanje dati dodatni impuls regionalnoj saradnji", poručio je Dačić na svečanom prijemu povodom završetka predsedavanja Švajcarske i početka predsedavanja Srbije OEBS-om.

Prema njegovim riječima, Srbija je, kao kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, iskreno posvećena jačanju saradnje sa susjedima i zemljama regiona u cjelini.

On je ukazao da će predsedavanje Srbije OEBS-u od 1. januara 2015. biti veoma važno s obzirom na krizu u Ukrajini, koja je obilježila dosadašnje švajcarsko predsedavanje ovom organizacijom.

"Svjesni smo da će i 2015. godine Ukrajina biti dominantna tema u OEBS-u i da će biti potreban isti nivo angažovanja", naglasio je šef diplomatije Srbije.

"U tom kontekstu, naš prioritet biće podsticanje sveobuhvatnog mirovnog procesa", dodao je on, podsjetivši na zaključke Ministarskog sastanka u Bazelu, koji potvrđuju dalje angažovanje OEBS-a u Ukrajini.

XS
SM
MD
LG