Dostupni linkovi

Krivokapić:Vujanović dužan da sazove sjednicu Savjeta


Predsjednik crnogorskog Savjeta za odbranu i bezbjednost, Filip Vujanović, ima obavezu po poslovniku da zakaže sjednicu tog tijela, ukoliko jedan njegov član to zahtijeva, poručio je predsjednik parlamenta, Ranko Krivokapić, ocjenjujući da Savjet mora da raspravlja o povlačenju Bora Vučinića sa funkcije šefa Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).

Krivokapić je ranije tražio od Vujanovića da sazove sjednicu Savjeta na kojoj bi bilo riječi o povlačenju šefa tajne policije Vučinića, što je, prema navodima medija odbijeno.

Šef parlamenta smatra da ukoliko jedan član traži sjednicu, onda je dužnost Vujanovića da je sazove.

Upitan da li smatra da je Vučinić dobro radio svoj posao, Krivokapić je rekao da je bivši čelnik ANB-a riješio jedno od najvažnijih pitanja u evropskim integracijama, „ne u potpunosti, ali je značajno popravio stanje u tom organu“.

„Pitanje bezbjednosti i ANB nije više prioritetno za Crnu Goru, ostaje još posla, ali je očigledno da je napredak mjerljiv“, naveo je Krivokapić.

On je dodao da bi razloge za povlačenje Vučinića želio da čuje na sjednici Savjeta za odbranu.

On je pojasnio svoju raniju izjavu o skretanjima Crne Gore sa evroatlantskog puta.

„To je povlačenje šefa ANB-a i još neke stvari koje bi mogle biti sfera donošenja odluka koje nemaju potpunu pravnu utemeljenost, sve to ako znamo da je prvi zahtjev za članstvo u NATO vladavina prava, onda je jasno da su to skretanja sa puta“, kazao je Krivokapić.

XS
SM
MD
LG