Dostupni linkovi

SIPA: Desetoro uhapšenih zbog ratnog zločina


Postupajući po naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su na području opština Zvornik, Bijeljina i Ugljevik uhapsili deset osoba zbog ratnog zločina.

Slobode su lišeni G.M, LJ.M, R.Đ, S.P, M.V, V.D, G.S, C.P, R.L. i M.M. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zločin protiv čovečnosti na području opšine Zvornik tokom 1992. godine, u vezi s članovima KZ BiH - individualna i komandna odgovornost, odnosno saučesništvo, precizira SIPA u saopštenju.

U toku su pretresi objekata na 12 lokacija na području opština Zvornik, Bijeljina i Ugljevik, s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Pretresi se vrše po naredbama Suda BiH, a aktivnosti se realizuju u saradnji s pripadnicima MUP-a Tuzlanskog kantona i MUP-a Republike Srpske.

Uhapšene osobe biće privedene u službene prostorije SIPA-e, gde će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će biti predate Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

XS
SM
MD
LG