Dostupni linkovi

Sjednica Kolegija Predstavničkog doma PSBiH zakazana za danas


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović kazao je Agenciji Fena da će na sjednici Kolegija Predstavničkog doma zakazanoj za danas sagledati kakvo je stanje zakona i drugih akata koji se nalaze u parlamentarnoj proceduri.

- Za prvu narednu sjednicu će u dnevni red ići sve ono za što su se stekli uvjeti da bude na sjednici Predstavničkog doma. Planiramo do konca godine održati još jednu sjednicu Predstavničkom doma. To je naša obaveza i u skladu s Poslovnikom - kazao je Džaferović.

Po njegovim riječima, sve aktivnosti u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, od njegovog konstituiranja pa do danas, obavljaju se u skladu s Poslovnikom Predstavničkog doma i uz poštivanje rokova koji su propisani Poslovnikom.

U roku od sedam dana od dana konstituiranja trebaju se oformiti klubovi poslanika i ta aktivnost je u toku, privodi se kraju.

- Danas je posljednji dan za sve političke subjekte koji žele da formiraju klubove da se Sekretarijat Predstavničkog doma obavijesti o tome da li su formirani klubovi ili ne - kazao je Džaferović.

Dodao je da će u narednih sedam dana biti aktivnosti vezane za izbor članova stalnih komisija Predstavničkog doma PSBiH.

- Mi smo praktično izvršili izbor u jednu od tih komisija, a to je Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH. Ostalo je da završimo izbor za ostale komisije. Ta aktivnost počinje praktično od danas, jer je poslovnički rok sedam dana od dana nakon što se formiraju klubovi jer je formiranje komisija vezano za klubove poslanika - kazao je Džaferović.

XS
SM
MD
LG