Dostupni linkovi

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović u posjeti BiH


Predsjednik Republike Hrvatske i SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović boravit će danas u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini, tokom koje će se u Mostaru sastati s članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem.

Kako je najavljeno, hrvatski predsjednik Josipović posjetit će Mostar, gdje će u Rektoratu Sveučilišta u Mostaru, razgovarati s članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem.

Nakon toga, Josipović će na Sveučilištu u Mostaru održati predavanje na temu “Vanjska i sigurnosna politika Republike Hrvatske”,

Potom će posjetiti Široki Brijeg, gdje će biti upriličen obilazak riznice i Galerije Franjevačkog samostana.

Hrvatski će predsjednik nakon toga posjetiti općinu Livno, gdje će se susresti s premijerom Hercegbosanskog kantona Ivkovićem i građanima Livna.

Kako je u Hrvatskoj predizborna predsjednička kampanja, Ivo Josipović izjavio je kako želi dobiti i glasove hrvatskih državljana u BiH, ali da neće voditi predizbornu kampanju u toj zemlji.

“Poštujem sve naše građanke i građane bez obzira na to gdje žive, naravno i one koji su u BiH, i stalo mi je do njihovih glasova i želimdobiti njihove glasove, ali posebnu kampanju u BiH ipak neću voditi”,rekao je odgovarajući na novinarska pitanja na rivi u Pločama, javlja Hina.

“Siguran sam da su građanke i građani Bosne i Hercegovine propoznati ono što sam radio u BiH, za BiH, pa, ako hoćete, i za Hrvate u BiH kao jednog od konstitutivnih naroda u BiH”, poručio je Josipović.

Na pitanje hoće li glasovi dijaspore biti ‘jezičac na vagi’ koji će odlučiti na predsjedničkim izborima u Republici Hrvatskoj 28. decembra ove godine, Josipović je odgovorio kako “na građanke i građane ne gleda kao na dijasporu ili nedijasporu”.

“Svaki glas jednako vrijedi i u ukupnom zbroju bit ću pobjednik”, dodao je.

XS
SM
MD
LG