Dostupni linkovi

Rama: Nema pravih promena ako niste vođeni osećajem dužnosti


"Prave promene nastaju tek kada vođeni osećajem dužnosti, a ne moći, počnete da upravljate društvom i to je upravo ono što je u Albaniji pokrenulo veliku energiju i u prvi plan iznelo saradnju, transparentnost i modernizaciju", poručio je albanski premijer Edi Rama u autorskom tekstu za Tanjug u susret Samitu Kina-CEE u Beogradu.

Rama je objasnio da je upravo na tim vrednostima utemeljen program albanskog preporoda koji je koaliciju koju predvodi doveo na vlast u junu 2013. godine.

„U tom smislu“, objašnjava Rama "za nas, raskid sa tradicionalnim načinom vođenja države, u kojem grupe na vlasti drže zemlju pod svojim okriljem, podrazumeva prelaz ka podsticanju aktivnosti građana i uspostavljanju partnerskog odnosa sa privredom.

Svakog dana se iznova uveravamo da upravljanje vođeno osećanjem dužnosti, a ne moći, donosi promenu brže nego što je očekivano. Saradnja, transparentnost i modernizacija su tri ključne reči koje su već transformisale poslovno okruženje u zemlji, kao i ekonomske pokazatelje.“, naveo je između ostalog Rama u svom autorskom tekstu.

XS
SM
MD
LG