Dostupni linkovi

Indonezija: Raste bilans stradalih u odronu


Broj poginulih u odronima posle olujnih kiša u Indoneziji povećao se na 32, dok spasilačke ekipe tragaju za još 70 nestalih osoba na indonežanskom ostrvu Java, navode zvaničnici.

Predsednik Indonezije Joko Vidodo posetio je mesto nesreće i obećao da će biti uradjeno sve da se pronadju nestali, prenosi agencija Kjodo.

Zbog odrona u oblasti Banjarnegara, udaljene 340 kilometara istočno od Džakarte, evakuisano je 577 ljudi jer je čitavo jedno selo sa 100 kuća sravnjeno sa zemljom, a putevi su blokirani.

Vlasti su u tu oblast poslale tešku mehanizaciju da bi prokrčile puteve, a 2.300 pripadnika policije, spasilaca i volontera kopaju po blatu u potrazi za preživelima.

Portparol Nacionalne agencije za ublažavanje prirodnih katastrofa Sutopo Purvo Nugroho izjavio je ranije danas da na stotine spasilaca kopa po blatu golim rukama, lopatama u očajničkom pokušaju da pronadju preživele.

"Veoma sam zabrinut za dvanaestočlanu porodicu u kojoj su i deca, a koji su zatrpani u odronima", rekao je ovaj zvaničnik, navodi AFP.

"Bio sam šokiran kada sam video da je moje selo sravnjeno sa zemljom", rekao je jedan meštanin, izražavajući nadu da će preživeli biti pronadjeni.

Potraga za nestalima je još uvek vrlo spora jer je teren nepristupačan i rizičan.

XS
SM
MD
LG