Dostupni linkovi

Dačić: Reforma SPS uslov za opstanak


Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da reforma stranke koju najavljuje, predstavlja nov odgovor na stanje u Srbiji, jer SPS, ako želi da ima budućnost, mora da zemlji ponudi rešenja.

"To je novi odgovor na stanje i situaciju u kojoj se Srbija sada nalazi. SPS, ukoliko želi da ima budućnost, mora da odgovori kako da te želje za socijalnom funkcijom države, učini realnim u uslovima kada nismo usli u raj i kada imamo problem sa ekonomijom. Ja ne želim da imam spisak praznih obećanja koji neću moći da ispunim", kazao je Dačić u intervju za vikend-izdanje beogradskog lista "Danas".

Po njegovim rečima, SPS-u su potrebni i restrukturiranje, i nova kadrovska politika, ali je dodao da to, ipak, ne znači da su svi novi kadrovi uvek bolji od starih.

Dačić je ocenio da ne veruje da Kongres SPS koji se održava u nedelju, može da dodvede do raskola u stranci, niti da će biti razlog za razmimoilaženja.

"Težiste unutarpartijske borbe prebačeno je na kandidate za potpredsednike ili predsednike izvršnih odbora. Lično nisam previše srećan što nemam protivkandidata za predsednika stranke", kazao je on.

XS
SM
MD
LG