Dostupni linkovi

Miščević: Na proleće kraj skrininga sa EU


Šefica pregovaračkog tima za pridruživanje Srbije Evropskoj uniji (EU) Tanja Miščević izjavila je večeras da Srbija i EU krajem marta iduće godine treba da završe proces skrininga - analitičkog pregleda stanja u pojedinim oblastima, te da započne otvaranje nekih pregovaračkih poglavlja.

"Očekuje nas da završimo najpre proces skrininga.., što će biti krajem marta, ali paralelno s tim započinjemo pripreme za otvaranje nekih od poglavlja, a to znači da moramo prvo napraviti sva dokumenta koja su potrebna i da time udjemo u drugu fazu pregovaračkog procesa", kazala je Miščević u Beogradu, na novogodišnjem koktelu Evropskog fonda za Balkan.

Izvršna direktorka Evropskog fonda za Balkan (EFB) Hedvig Morvai ocenila je da su tokom 2014. godine stizali različiti signali o evro-integraciji Zapadnog Balkana.

"Zbog toga mora da se nadje način da se proširenje na Balkan zadrži kao tema u okviru EU, odnosno u Briselu, ali i u pojedinim ključnim članicama EU gde je podrška ovom procesu oslabila", rekla je Morvai.

XS
SM
MD
LG