Dostupni linkovi

Kreće provera doktorata Aleksandra Šapića


Univerzitet Union uspeo je da formira komisiju koja će ispitati navode da je doktorska disertacija Aleksandra Šapića plagijat.

Ovo je za Danas potvrdio rektor te visokoškolske institucije Zlatko Stefanović. Dva člana te komisije su sa Univerziteta Union - Hasan Hanić, profesor Beogradske bankarske akademije, i Miodrag Koprivica, sa Fakulteta za pravne i poslovne studije „Lazar Vrkatić“, dok je treći član Neva Maher, vanredna profesorka sa slovenačkog fakulteta iz Novog Mesta.

"I pored svih napora nismo uspeli da pronađemo članove sa državnih fakulteta, pa smo bili prinuđeni da imenujemo u komisiju dva profesora sa našeg univerziteta. Obojica su stručnjaci za marketing, što je uža naučna oblast iz koje je Aleksandar Šapić doktorirao", kaže za Danas rektor Stefanović.

Komisija će imati dva meseca da pripremi izveštaj, a Stefanović kaže da ih Univerzitet neće požurivati, kako bi valjano obavili svoj posao.

O tom izveštaju izjasniće se Senat Univerziteta Union. Ako se utvrdi da u Šapićevoj doktorskoj disertaciji postoje ozbiljni propusti, odnosno da su u značajnoj meri plagirani tuđi radovi, Senat može da pokrene proceduru oduzimanja zvanja doktora nauka.

Aleksandar Šapić je odbranio doktorsku disertaciju „Karakteristične aktivnosti marketing odnosa u funkciji interesa individualnih potrošača“ 2012. godine na Fakultetu za poslovno industrijski menadžment Univerziteta Union.

XS
SM
MD
LG