Dostupni linkovi

Sarajevo: Danas sjednica Vijeća ministara BiH


Vijeće ministara BiH bi na današnjoj sjednici trebalo da razmatra Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za period januar-septembar 2014. godine.

Predviđeno je i razmatranje Informacije o kretanju makroekonomskih pokazatelja za januar – septembar 2014. te Ekonomski trendovi u BiH u periodu januar – juni 2014. godine, čiji je predlagač Direkcija za ekonomsko planiranje BiH.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog zaključka o preuzimanju zgrade Predsjedništva BiH od Službe za zajedničke poslove institucija BiH u punom kapacitetu počev od 1.2.2015. godine.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađu i: Prijedlog odluke o dodjeli sredstava za „Sufinansiranje projekata institucija kulture u BiH“ za 2014. godinu; Prijedlog odluke o rasporedu sredstava tekućeg granta „Sufinansiranje sportskih manifestacija“ za 2014. godinu te Prijedlog odluke o dodjeli sredstava za sufinansiranje projekata u oblasti „Međunarodne kulturne saradnje“ za 2014. godinu.

Vijeće ministara BiH bi trebalo razmatrati i Informaciju o primjeni tarifnih kvota carinske tarife Bosne i Hercegovine za 2014. godinu za period 1.1.2014 – 30.9.2014. godine, čiji je predlagač Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

XS
SM
MD
LG