Dostupni linkovi

Bevanda sa Mogherini i Hanhom: Cilj BiH je put ka EU


Bosna i Hercegovina ima cilj i to je put ka Evropskoj uniji, istakao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda tokom razgovora sa visokom predstavnicom Evropske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Federicom Mogherini i povjerenikom Europske komisije za politiku susjedstva i širenja Johhanesom Hahnom u Sarajevu.

Bevanda je upoznao prisutne sa provođenjem rezultata proteklih izbora i rekao da su u toku pregovori o formiranju vlasti u Bosni i Hercegovini.Izrazio je nadu da će vlast na svim razinama biti uskoro i uspostavljena.

Čelnik Vijeća ministara BiH na odlasku istakao je značaj uspostavljanja efikasnog mehanizma koordinacije i rekao da je to jedna od tački koje je neophodno riješiti u što kraćem razdoblju.

Tokom razgovora, sagovornici su istakli da mora postojati posvećenost evropskom putu svih političkih subjekata i civilnog društva kako bi članstvo u Evropskoj uniji postalo realnost.

Predstavnici Evropske unije su rekli da se već postavljeni uslovi neće mijenjati, te da očekuju i konkretne korake u njihovoj realizaciji.

Naveli su i da je cilj današnje posjete posvećenost Evropskoj uniji i napredak ka tom cilju.

XS
SM
MD
LG