Dostupni linkovi

Srbija:Boljevac bez struje, Bor bez vode


Zbog havarije na dalekovodu bez struje su od juče popodne opština Boljevac i selo Zlot u borskoj opštini, a uvedena je i restrikcija vode.

Zbog velike količine leda na dalekovodima došlo je do havarije na 35 kilovatnom dalekovodu, radnici Elektromreže Srbije su na terenu i pokušavaju da kvar otklone u najkraćem roku, ali je još neizvesno koliko će popravka trajati.

Sinoć su u opštini Bor pala i dva dalekovodna stuba zbog čega je bez struje ostala industrijska zona, Fabrika lak žice i Fabrika bakarne žice, kaže Dragan Milošević, direktor Elektrodistribucije Bor.

Napajanje struje je prekinuto i na izvorištima pijaće vode Bogovina i Zlot iz kojih se snabdeva deo opštine Bor, pa je JKP "Vodovod" Bor bio prinuđen da uvede restrikcije u nižim delovima Bora. Voda se građanima isključuje parcijalno na tri sata, kažu u ovom Javno komunalnom preduzeću.

Napajanje Rudarsko topioničarskog basena Bor je stabilno.

Ledena kiša u Boru i okolini od početka decembra pravi velike probleme. Bez obzira na to što se temperatura nije znatno spuštala ispod nule, zbog naslaga leda slamala su se stabla drveća i grane, što je ugrožavalo vozila i pešake.

Radnici Javno komunalnog preduzeća Treći oktobar i dalje sjeku i odvoze granje u najugroženijim djelovima grada i pored puta.

XS
SM
MD
LG