Dostupni linkovi

OEBS o borbi protiv terorizma


Borba protiv terorizma glavna je tema drugog dana ministarske konferencije OEBS-a u Bazelu, na kojoj učestvuje i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić koji predsjedava sjednicom u petak 5.decembra, ukazao je na moderne oblike terorizma i istakao da je u borbi protiv terorizma potrebna koordinisana međunarodna akcija i saradnja zemalja OEBS-a.

"Veoma je važno što je terorizam glavna tema današnjeg zasijedanja", rekao je Dačić i istakao da Srbija podržava borbu protiv terorizma uključujući i borbu protiv organizacija kao što je Islamska država.

Srbija će od 1. januara 2015. godine predsedavati OEBS-u.

Šef diplomatije Srbije je na marginama konferencije imao niz bilateralnih sastanaka uključujući i susrete sa kolegama iz Rusije, Turske i Švedske koji su pružili podršku predsjedavanju Srbije OEBS-u.

Kako je saopšteno Dačić je sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovim razgovarao o bilateralnim odnosima u svetlu pripreme za njegovu posjetu Moskvi kao i o aktuelnim pitanjima važnim za predsjedavanje Srbije OEBS-u.

U razgovoru sa turskim ministrom spoljnih poslova Mevlutom Čavušogluom, Dačić je dobio uverevanja da će Turska učiniti sve kako bi se počinioci ubistva srpskog navijača hitno priveli pravdi.

XS
SM
MD
LG