Dostupni linkovi

Beograd: Konferencija o priključenju Balkana EU


Međunarodna konferencija "Europska unija i Zapadni Balkan 2015-2020 - šanse partnerstva i obostrane nedoumice", u organizaciji Instituta za javnu politiku održat će se danas u Beogradu, a sudionici, među kojima je i doskorašnji predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso, pokušat dati odgovore o budućnosti Unije, s posebnim osvrtom na proces priključenja zemalja Zapadnog Balkana.

Konferencija je organizirana s ciljem da se baš u glavnom gradu Srbije dobiju neki od odgovora na ova pitanja, priopćili su organizatori, prenosi Tanjug.

"Srbija se danas suočava s povećanjem siromaštva, kriminalom, korupcijom i teškim bremenom prošlosti. Europske integracije, koje mogu ponuditi nezaobilazan institucionalni okvir za nacionalno ujedinjenje u svakoj od zemalja Zapadnog Balkana, posebno su važne i aktualne u uvjetima ovdašnjih težnji za demokratizacijom društva i sveopćoj krizi nacionalnih identiteta", naveli su iz Instituta.

Na konferenciji će govoriti europski političari i diplomate, rektori i predstavnici akademske zajednice vodećih sveučilišta u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

XS
SM
MD
LG