Dostupni linkovi

Obama: Putin se neće promeniti


Predsednik SAD Barak Obama izjavio je da ruski predsednik Vladimir Putin u politici upotrebljava nacionalistički pristup koji plaši ruske susede.

On je istakao da ne treba očekivati promenu njegovog načina razmišljanja dok negativne posledice sankcija ne pređu iz oblasti ekonomije do politike.

Obama je, govoreći vodećim američkim biznismenima, rekao da se Rusija "potpuno međunarodno izolovala", preneo je Asošiejted pres.

Međutim, Obama je rekao da je problem što su te iste Putinove akcije politički popularne u Rusiji, navodi američka agencija.

Američki predsednik je rekao da ne misli da će Putin promeniti kurs dok štete po rusku privredu zbog zapadnih sankcija ne stignu do politike.

"Ako me pitate da li sam optimističan povodom toga da li će se Putinov pristup (prema situaciji u Ukrajini) promeniti, mislim da se to neće dogoditi dok političari u Rusiji ne shvate šta se dešava u ekonomiji. Zato nastavljamo sa jačanjem našeg pritiska", prenela je Ruska informativna agencija (RIA) Novosti izveštaje američkih elektronskih medija.

XS
SM
MD
LG