Dostupni linkovi

Barozo u petak kod Đukanovića


Doskorašnji predsjednik Evropske Komisije, Žoze Manuel Barozo, sastaće se u petak u Podgorici sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem.

Barosa će prethodno u Beogradu primiti predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Povod za Barozov dolazak u Beograd je obilježavanje godišnjice otvaranja Instituta za javnu politiku i učešće ma međunarodnoj konferenciji "EU i Zapadni Balkan 2015- 2020 – Šanse partnerstva i obostrane nedoumice".

Na konferenciji su učešće najavili rektori i predstavnici akademske zajednice sa vodećih univerziteta u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Pored Baroza, koji je na čelu Evropske komisije bio od 2004. do 2014. godine i koji će tokom konferencije u Rektoratu Univerziteta u Beogradu saopštiti svoja očekivanja od tog tijela EU u narednom petogodišnjem ciklusu, na skupu će učestvovati i poslanik Evropskog parlamenta i potpredsjednik Evropske narodne partije Mario David, koji je stekao bogato iskustvo u dosadašnjoj diplomatskoj praksi na vodećim pozicijama u EU.

Prema najavi, cilj konferencije je da se u Beogradu dobiju neki od odgovora na pitanja o budućnosti EU, sa posebnim osvrtom na proces priključenja zemalja Zapadnog Balkana.

XS
SM
MD
LG