Dostupni linkovi

Dodik o mogućem odustajanju SNSD od vlasti na nivou BiH


Predsednik RS i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je sve bliže odluci da odustane od vlasti na nivou BiH, jer ne želi da učešće stranke zavisi od, kako je rekao, "milostinje" sarajevskih stranaka.

"Mi ne čekamo nikakvu milostinju. Ne interesuje nas emotivno ili bilo kakvo opredeljenje Bakira Izetbegovića", rekao je Dodik novinarima posle sastanka sa liderom HDZ BiH Draganom Čovićem.

Navodeći da je SNSD legitimni predstavnik srpskog naroda i RS, Dodik je ocenio da se sada ta stranka pokušava izbaciti iz vlasti na državnom nivou, kao što se to pre četiri godine pokušalo uraditi sa HDZ BiH.

Sada, kako je rekao, stranke u Sarajevu pokušavaju da kao partnere iz RS uzmu "drugoplasirane ili gubitnike", misleći na opozicioni Savez za promene predvođen Srpskom demokratskom strankom (SDS)

Dragan Čović je kazao da će HDZ BiH u svim varijantama biti deo vlasti na nivou BiH.

"Moramo imati politički red i stabilnost na nivou BiH, a da li će tako da bude videćemo za deset dana. Svaki sporazum ima legitimitet, pa i 'sarajevski' (sporazum SDA, DF i Saveza za promene), iako je namera bila da se njime stvori neka drugačija atmosfera u entitetima", rekao je Čović.


XS
SM
MD
LG