Dostupni linkovi

Danas konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH


Konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo ovog doma, te verifikacija mandata izabranih zastupnika bit će održana danas u Sarajevu.

U svojstvu dosadašnjeg predsjedavajućeg, Safet Softić će otvoriti sjednicu i voditi je dok ne bude imenovano novo rukovodstvo.

Prva tačka dnevnog reda je imenovanje privremenih komisija Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

– Tako bi trebao biti izvršen izbor Privremene mandatno-imunitetne komisije, Privremene komisije za izbor i imenovanje i Privremene administrativne komisije. Ove komisije su potrebne da bi se mogli razmotriti prijedlozi klubova stranaka za novog predsjedavajućeg i dva potpredsjedavajuća Predstavničkog doma Federalnog parlamenta – rekla je potpredsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Mira Grgić.

Druga tačka dnevnog reda je konstituiranje Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, u okviru koje će biti, kaže Grgić, izvršena verifikacija mandata zastupnika izabranih u Predstavnički dom ovog parlamenta, kao i davanje svečane izjave i uručivanje certifikata o izboru za zastupnika u Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

Najviše zastupnika u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta, gdje ima 98 mjesta, imat će Stranka demokratske akcije, koja je osvojila 29 mandata.

XS
SM
MD
LG