Dostupni linkovi

Snimak sestara koje tuku napadače u autobusu - hit u Indiji


Video klip sa dve sestre iz Indije, koje u punom autobusu uzvraćaju na udarce navodnih napasnika, privukao je ogromnu pažnju u toj zemlji gde svakodnevno stotine hiljada žena ćutke preživljava seksualno napastvovanje.

Snimak emitovan danas na nekoliko televizijskih kanala u Indiji, napravio je jedan putnik. Na njemu se vide dve mlade žene kako udaraju svoje napadače pesnicama i tuku ih kaišem, dok ostali putnici nemo posmatraju.

Putnice, koje su identifikovane samo po svojim imenima, rekle su da su nasrnule fizički na muškarce jer su im upućivali grube, lascivne komentare i dirali ih.

Sestre su ispričale da niko u autobusu nije pokušao da im pomogne. Umesto toga, dobijale su "savete" da ne provociraju te momke, jer bi oni mogli da ih napadnu, pa čak i da ih poliju kiselinom.

Do nedelje uveče, policija u severnoj indijskoj državi Harjana uhapsila je tri muškarca u vezi s incidentom u autobusu i istraga je u toku.

Seksualno nasilje nad ženama u Indiji i njihovo napastvovanje vruća je tema otkako je 2012. godine u jednom autobusu u Nju Delhiju banda silovala studentkinju i pretukla njenog pratioca.

Posle silovanja i dodatnog mučenja, studentkinja i njen pratilac su goli izbačeni iz autobusa. Ona je nekoliko dana kasnije izdahnula od unutrašnjih povreda, a razjareni Indijci su preplavili ulice, prinudivši vladu da izmeni propise i uvede specijalne sudove i ubrzane postupke za silovatelje.

XS
SM
MD
LG