Dostupni linkovi

Milanović Hrvatima u BiH: Ostanite ovde


Premijer Republike Hrvatske Zoran Milanović, koji boravi u službenoj poseti BiH, zajedno s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom svečano je otvorio novoizgrađeni Studentski dom „Dr. Dragutin Dujmušić“ Hrvatskog katoličkog dobrotvornog društva (HKDD) u sarajevskom naselju Stup.

On je rekao da će Vlada Hrvatske nastaviti da pomaže Hrvate u BiH dodavši da je u budžetu za 2015. godinu planiran određeni iznos za pomoć Univerzitetu u Mostaru.

„Država su institucije, a ne volja gradonačelnika, premijera ili predsednika države, nego pravila koja BiH čekaju u EU nadam se pre, a ne kasnije. Na tome treba da radite, bez obzira na to što su Hrvati u BiH, budući da većina ima hrvatsko državljanstvo, i državljani EU. Ovo je ipak za mnoge od njih sadašnji dom i budući dom. Zato ostajte ovde, iako je na kraju sve vaš izbor“, zaključio je Milanović.

Predsedavajući Predsavajući Saveta ministara BiH Vjekoslav Bevanda podsetio je da je na ovom mestu bio i kada je položen i temeljac, ali tada nije izgledalo kao da će dom biti završen. No, uz pomoć donacija i sredstava, dom je konačno završen i sada može primiti prve studente, istakao je Bevanda.

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić zahvalio je svim donatorima koji su pomogli izgradnju ovog doma, dodajući da poseta Milanovića znači mnogo za Hrvate u BiH jer to je dokaz da ih Hrvatska podupire.

XS
SM
MD
LG