Dostupni linkovi

Vulin: Milanović da objasni zašto ne dolazi na samit


Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u vladi Srbije, Aleksandar Vulin izjavio je da će hrvatski premijer Zoran Milanović morati da objašnjava građanima Hrvatske zašto neće doći na Samit 16 lidera, koji se održava 16. decembra u Beogradu.

"Naš premijer Aleksandar Vučić je za samo šest meseci mandata video oči u oči, više svetskih lidera, nego što ih je gospodin Milanović video u svom mandatu. Zato bi bilo logično da iskoristi ovu priliku koju mu Srbija pruža i da bude deo ovakve diplomatije i najvažnijeg i najznačajnijeg političkog događaja u ovom delu sveta", rekao je Vulin u Vladi Srbije.

"Hrvatska će propustiti priliku da bude na najvažnijem forumu gde bi čak mogla da se izbori i za neki važan ekonomski projekat. Forum koji se održava u Srbiji, omogućio bi Milanoviću da se vidi sa svim premijerima iz regiona i sa kineskim premijerom. Zato će svoj izostanak morati da opravda pred građanima Hrvatske", rekao je Vulin.

Vulin smatra, aludirajući na nedavnu izjavu Milanovića da mu ljudski smeta što je srpski premijer rekao da Hrvatska nije u stanju da zaštiti deset ćiriličnih tabli, da druge zemlje ne bi trebalo da očekuju od Srbije ono što same nisu u stanju da urade.

Prema njegovim rečima, hrvatski zvaničnici zahtevaju da se Vlada Srbije ogradi od Vojislava Šešelja i njegovih ideja o "Velikoj Srbiji", iako je svima jasno da srpske vlasti nisu naklonjene takvim idejama, pa nema ni potrebe da se od njih zvanično ogradi, jer tako nešto ne radi ni Hrvatska.

Prema njegovim rečima, za Vladu Srbije, a naročito za premijera Aleksandra Vučića može da se kaže svašta, ali nikako da su naklonjeni Vojislavu Šešelju i njegovim idejama.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG