Dostupni linkovi

Vasić: Nastavlja se istraga o aferi "kupovine poslanika"


Direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić izjavio je danas u Banjaluci da nadležne institucuje vode istragu o objavljenom audio snimku na kojem premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović navodno govori o "kupovini poslanika".

"Ova istraga usmjerena je u više pravaca. Nadležni organi moraju da provjere autentičnost snimka, kao i navode koji se na njemu pojavljuju", rekao je Vasić novinarima u Banjaluci.

Upitan da li to znači da MUP RS nije vještačio snimak, pre nego što je Uprava kriminalističke policije RS podnijela krivičnu prijavu protiv N. N. zbog objavljivanja snimka, za koji su naveli da je "montiran", Vasić je rekao da "u ovom trenutku nije bitno da li je izvršeno vještačenje snimka".

Prema njegovim riječima, nadležno tužilaštvo će tek tražiti da vještačenje obave domaći stručnjaci, ali i njihove kolege iz inostranstva.

"Bitno je, kada bude zaokružena priča, da javnost bude informisana šta je nadležno tužilaštvo prihvatilo kao dokaz i šta je utvrđeno o audio-zapisu", kazao je direktor policiije RS.

XS
SM
MD
LG