Dostupni linkovi

Split: Oko 30.000 ljudi na prosvjednom skupu


Na prosvjednom skupu na splitskoj Rivi održanom u subotu Navijački klub Hajduka je zatražio ostavku cijelog vodstva Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i uspostavu pravednijih odnosa u vrhu hrvatskog nogometa tako da i Hajduk dobije ravnopravan tretman.

Govornici su pozvali nazočne da po završetku skupa ne idu na poljudski stadion gledati prvenstvenu utakmicu Hajduk - Zagreb jer postoji zabrana nogomtnih vlasti da na njoj budu nazočni geldatelji.

"Želimo smjenu cijelog vodstva HNS-a, neka idu svi", istaknuo Stipe Lekić iz Torcide obraćajući se sa pozornice nazočnima na Rivi

Nekoliko je govornika istaknulo kako Hajduk treba biti "narodni klub".

Za vrijeme trajanja prosvjeda zborno su pjevane pjesme u slavu Hajduka, te su uzvikivani pogrdni povici na račun HNS-a i njegovih čelnika, a povremeno je zapaljeno i više baklji.

Na kraju prosvjednog skupa na pozornicu su izašli predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić, predsjednica Nadzornog Hajduka Branka Ramljak, član Nadzornog odbora Nikola Koceić-Bilan, predsjednik Skupštine Hajduka Vinko Radovani, sportski direktor Hajduka Goran Vučević i navijač Ivan Bego.

Pri tomu se mikrofona dohvatio Radovani i zapjevao "Ja te volim Hajduče", a pridružili su mu se svi nazočni na Rivi. Nakon toga su se nazočni mirno razilašli.

XS
SM
MD
LG