Dostupni linkovi

Sastanak Svjetskog saveza dijaspore BiH


Redovni radni sastanak Glavnog odbora Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine (SSDBiH) bit će održan danas i sutra u Bosanskoj kući u Birminghamu.

To je prvi sastanak nakon ljetošnjeg kongresa.

Sekretar SSDBiH Anes Cerić je naglasio da će sastanak imati radni karakter na kojem će na osnovu zapisnika s kongresa biti napravljen detaljan plan rada za naredne dvije godine.

– Kada kažem plan rada tada mislim na redovne aktivnosti kao što su svjetsko prvenstvo bosankohercegovačke dijaspore u fudbalu, potom na održavanje narednih festivala folklora bh. građana izvan domovine i, naravno, nove biznis konferencije koje će biti posvećene ulaganju u BiH – kazao je.

Na osnovu prispjelih prijedloga bit će izvršene dopune stručnih komisija.

Posebna tačka dnevnog reda bit će osvrt na protekle izbore i učešće bosanskohercegovačke dijaspore na njima.

– Pored toga, istakao bih, tačku dnevnog reda ‘Obilježavanje 20. godišnjice genocida u Srebrenici’. Naime, u sklopu aktivnosti, danas u Bosanskoj kući predstavnici britanske organizacije ‘Remembering Srebrenica’ održat će javnu prezentaciju onoga što su do sada uradili na obilježavanju genocida u Srebrenici te kakve sve aktivnosti predviđaju za narednu godišnjicu. Cilj je da se u ove aktivnosti u narednom periodu uključi što više članica SSDBiH – rekao je Cerić.

XS
SM
MD
LG