Dostupni linkovi

Dodik : Moguća koalicija sa "Domovinom" u RS


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je koalicija "Domovina" izrazila spremnost da participira u novoj Vladi Republike Srpske, a razgovori o tom pitanju biće nastavljeni.

"Nastavićemo razgovore. Meni je drago što je izražena spremnost ove koalicije da radi i da zajedno sa nama sačini novu većinu u parlamentu Republike Srpske", rekao je Dodik nakon konsultacija sa predstavnicima koalicije "Domovina" o novom mandataru za sastav Vlade Republike Srpske.

Dodik je novinarima u Banjaluci rekao da će u narednom periodu razgovarati o detaljima o eventualnom učešću u novoj vladi Republike Srpske.

On je rekao da su Bošnjaci i Hrvati u Srpskoj konstitutivan narod i da je potrebno razgovarati i sa njihovim političkim predstavnicima.

Dodik je upoznao predstavnike ove koalicije da koalicija SNSD-DNS-SP sa ostalim članovima skupštinske većine ima usaglašen prijedlog za mandatara za sastav nove Vlade Republike Srpske.

On je rekao da ne postoji nijedna prepreka da se saopšti ime mandatara, jer vladajuća koalicija SNSD-DNS-SP ima većinu u parlamentu Srpske.

Dodik je rekao da nije bilo riječi o formiranju vlasti na nivou BiH, ali vjeruje da je SNSD nezaobilazan faktor u formiranju vlasti i na ovom nivou.

Predstavnik koalicije "Domovina" Ramiz Salkić rekao je da razumije da SNSD kao najjača politička stranka u RS raspolaže pravom na poziciju mandatara.

"Uvjereni smo da će SNSD izabrati najboljeg kandidata. Koalicija `Domovina` izrazila je spremnost da participira u novoj Vladi Republike Srpske", rekao je Salkić.

Spekuliše se da bi to ponovo mogla biti dosadašnja premjerka Željka Cvijanović.

XS
SM
MD
LG