Dostupni linkovi

Vučić:Ubice Ivkovića pred licem pravde narednih dana


Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas očekivanje da će ubice navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića biti "izvedeni pred lice pravde" u narednim danima.

"Mi smo zadovoljni odgovorima turske države i očekujemo da počinioci ubistva budu izvedeni pred lice pravde u narednim danima", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Navijač Crvene zvezde Marko Ivkovich (25) ubijen je prošlog petka pred početak evroligaškog duela s Galatasarajem u Istanbulu.

Istovremno je danas, 27.novembra, u Ankari portparol minisatrstva vanjskih poslova Turske, Tanju Bilgidž,izarazio duboko žaljenje zbog ubistva navijača iz Srbije

"Duboko žalimo zbog smrti Marka Ivkovića.Mi smo irazili naše duboko saučešće njegovoj porodici i najbližima"

"Nadamo se da se ovakvi incidenti neće ponoviti i da će počinioci biti uhvaćeni i kažnjeni.Prošle smo noći vidjeli izvještavnje turskih medija da su osumnjičeni uhapšeni.U procesu koji će uslijediti vidjećemo da li su osumnjičeni i počinioci zločina", saopštio je glasnogovornik dodajući da " su odnosi Turske i Srbije dovoljno snažni i da ovaj incident neće uticati na njih".

XS
SM
MD
LG