Dostupni linkovi

Australijski igrač kriketa umro od udarca loptice u glavu


Australijski igrač kriketa Filip Hjuz umro je danas od teške povrede glave, koju je zadobio pošto ga je tokom meča pogodila loptica.

Hjuza je prije dva dana tokom meča između Južne Australije i Novog Južnog Velsa pogodila loptica u glavu, iza lijevog uha i taj snažan udarac prouzrokovao je krvarenje na mozgu.Odmah srušio na zemlju, reanimiran je na terenu i nakon toga hitno odveden u bolnicu u Sidneju, ali se nijednom nije osvijestio.

Igrači i navijači širom svijeta žale za 25-godišnjim Hjuzom, a selekcije Pakistana i Novog Zelanda otkazale su meč zbog ovog događaja.

Predsjednik Međunarodne kriket federacije Naranajasvami Šrinivasan rekao je da je svijet kriketa "šokiran i tužan" zbog tragedije.

Izvršni direktor australijskog kriket saveza Džejms Saterlend rekao je da je Hjuz bio izrazito talentovan, poštovan i voljen.

"Bez sumnje, on je bio zvijezda u usponu, koju su tek čekale najbolje stvari u kriketu. Riječ tragedija je postala česta u sportu, ali mislim da je ova čudna nesreća prava životna tragedija. Samo nekoliko dana prije 26. rođendana, Filip nam je prerano oduzet", rekao je Saterlend.

Australijski premijer Toni Abot odao je počast Hjuzu, opisujući ga kao "mladića koji je živio svoje snove".

"Njegova smrt je vrlo tužan dan za kriket i njegova porodica je velikoj tuzi i bolu. Ono što se dogodilo dotaklo je milione Australaca", rekao je premijer.

XS
SM
MD
LG