Dostupni linkovi

Danas saslušanje Bogićevića


Generalni direktor koncerna „Farmakom MB" Miroslav Bogićević biće danas saslušan, najavio je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Pored Bogićevića koji je juče uhapšen, saslušanje je planirano i za predsednika kreditnog odbora Privredne banke Beograd (PBB) Miodraga Salai, članove kreditnog odbora te banke Aleksandra Jankovića, Veru Medić i Predraga Tošić, kao i zamenik člana kreditnog odbora PBB Dušana Vujadinovića i finansijsku direktorku „Farmakoma MB" Oliveru Djorđević, koji su takođe uhapšeni.

"Protiv privedenih lica podneta je krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica", saopštio je tužilac za organizovani kriminal.

Prema navodima krivične prijave, osumnjičenima se stavlja na teret da su kao odgovorna lica Privredne banke Beograd od juna 2012. do kraja marta 2013. godine, nezakonitim odobravanjem deset kredita pribavili protivpravnu imovinsku korist koncernu „Farmakom MB" u iznosu od više od 15 miliona evra, navedeno je u saopštenju.

Prema svim licima je, kako je navedeno, po odobrenju tužioca za organizovani kriminal, policija donela rešenje o zadržavanju.

XS
SM
MD
LG