Dostupni linkovi

Dekanat Filozofije: Nema uslova za održavanje nastave


Dekanski kolegijum Filozofskog fakulteta u Beogradu saopštio je danas da blokada fakulteta i dalje traje i da još ne postoje uslovi za održavanje nastave. "Nova zgrada Fakulteta i dalje je zaposednuta od neidentifikovanih lica.

U Staroj zgradi danas su na više mesta i u više navrata zabeleženi neredi i incidenti sračunati na ometanje nastave", navedeno je u saopštenju.

Kolegijum je konstatovao da se u Novoj zgradi ne mogu obezbediti tehnički i bezbednosni uslovi za boravak i rad studenata, zaposlenih i posetilaca Fakulteta.

Predstavnici Samoorganizovanog studentskog pokreta blokiraju Filozofski fakultet već pet nedelja. Zgrada je izlepljena parolama o protestu i blokadi, a holu i na spratovima fakulteta su grupe studenata.

Studenti insistiraju na tome da se omoguće besplatne prijave za studente koji imaju više od 60 ESPB bodova, a uprava tvrdi da za to ne postoji zakonska mogućnost.

Studentima su ispunjeni zahtevi da oni koji su iz generacije 2006. godine mogu da nastave studije iako im je status studenta istekao, da se ne naplaćuju dve ispitne prijave i da peta godina studija bude budžetska.

XS
SM
MD
LG