Dostupni linkovi

Papa sutra u Strasbourgu


Papa Franjo sutra dolazi u Strasbourg, sjedište Europskog parlamenta i Vijeća Europe gdje će održati govore, a tijekom kratkog, četverosatnog posjeta, nisu predviđene vjerske aktivnosti.

Papa će u utorak prijepodne posjetiti Europski parlament i obratiti se zastupnicima izabranima na europskim izborima u 28 zemalja članica EU-a. Predviđen je i kratki razgovor s čelnicima Europskog parlamenta. Nakon toga, govorit će u Vijeću Europe, međuvladinoj organizaciji koja okuplja 47 zemalja, u kojoj Sveta Stolica ima status promatrača.

Papa ovom prigodom neće posjetiti čuvenu strasburšku katedralu, koja sljedeće godine slavi tisućitu obljetnicu od početka gradnje. Umjesto toga, vjernici će moći na golemom ekranu postavljenom ispred katedrale pratiti Papine govore. Vatikan je najavio da će papa Franjo sljedeće godine posjetiti Francusku.

Papi Franji ovo je peto putovanje izvan Italije u pontifikatu. Do sada je putovao u Brazil, Svetu Zemlju i Južnu Koreju, a prva europska destinacija bila mu je Albanija koju je posjetio u rujnu.

XS
SM
MD
LG