Dostupni linkovi

Banja Luka: Konstitutivna sjednica Narodne skupštine RS


Konstitutivna sjednica novog saziva Narodne skupštine Republike Srpske počela je u Banja Luci, a svečane zakletve položiće novoizabrani poslanici, kao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i potpredsjednici Josip Jerković i Ramiz Salkić.

Na sjednici bi trebalo da bude izabran predsjednik i potpredsjednici parlamenta, konstituisano radno predsjedništvo, te verifikovani mandati poslanika.

Konstitutivnom sjednicom devetog saziva Narodne skuptšine Republike Srpske predsjedavaće najstariji poslanik Ilija Stevančević.

Centralna izborna komisija BiH u 11 sati će poslanicima dodijeliti certifikate u prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske.

U Narodnoj skupštini Repuublike Srpske u periodu od 2014. do 2018. godine SNSD će imati 29 poslanika, SDS-PUP-SRS Republike Srpske 24, DNS-NS-SRS osam, PDP sedam, te Koalicija “Domovina”, NDP i SP po pet.

Na konstitutivnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske biće donesena i odluka o broju potpredsjednika parlamenta Republike Srpske i njihovom izboru.

Također bi trebala biti usvojena i dva zaključka kojima se pokreću inicijative za izbor delegata u Dom naroda parlamenta BiH i Vijeće naroda Republike Srpske.

XS
SM
MD
LG