Dostupni linkovi

Dačić: Neistina da sam pomagao Perčeviću


Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije i lider SPS-a izjavio je da su se u medijima pojavile "materijalne neistine" o njegovim navodnim vezama sa nedavno uhapšenim bivšim funkcionerom socijalista Goranom Perčevićem. Dačić je rekao da jedva čeka rezultate istrage, "jer nije u toku".

"Ja sigurno nisam nikome pomogao. Svi dobro znaju da najbolje u politici prolaze oni koji su protiv mene", kazao je jednoj beogradskoj televizijiDačić.

On je rekao da je sa Perčevićem počeo političku karijeru u SPS-u, ali da je Perčević posle 5. oktobra izašao iz partije, dok je njegova kompanija Interkomerc saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova počela još 1998. godine.

"Na Novom Beogradu postoji prostor u kome MUP drži svoj auto servis. 2006. godine je Vlada svojim zaključkom donela odluku da za tri miliona i 200 hiljada evra smanji svoje učešće u vlasništvu Interkomerca i da to postane vlasništvo MUP-a", kazao je on.

Beogradski mediji objavili su da je Sektor za vanredne situacije MUP-a smešten u zgradi Perčevićevog "Interkomerca" od 1.440 kvadrata na Novom Beogradu, koju je vlasnik "Interkomerca" od juna 2011. do juna 2014. izdavao policiji.

Ivica Dačić je funkciju ministra policije Srbije obavljao od 2008. do 2014. godine.

XS
SM
MD
LG