Dostupni linkovi

Snažan potres u Japanu: Više lica povrijeđeno


Više lica je povrijeđeno u snažnom zemljotresu koji je registrovan u centralnom dijelu Japana, a najmanje jedna zgrada se srušila, objavili su japanski mediji.

Zemljotres jačine 6,8 stepeni Rihterove skale registrovan je u oblasti Nagano, u centralnom dijelu Japana, ali nije izdato upozorenje o mogućoj pojavi cunamija.

Epicentar potresa, koji je registrovan u 22.08 časova po lokalnom vremenu na dubini od 10 kilometara, bio je u mjestu Nakuba.

Zemljotres, koji je trajao više od desete sekundi, prouzrokovao je prekid u snabdijevanju strujom, što je kratko zaustavilo saobraćanje brzih vozova.
Potres se najviše osjetio u kvartovima u Naganu i okolini. Nakon snažnog zemljotresa pola časa kasnije registrovan je potres jačine 4,3 stepena Rihtera.

Podrhtavanje tla osjetilo se do Tokija, 200 kilometara jugoistočno od mjesta Hakuba, gdje je bio epicentar, prenio je AP.

Na nuklearnoj centrali Kašivazaki-Kariva, u oblasti Niigata nije bilo oštećenja. Sve nuklearne centrale u Japanu obustavile su rad nakon snažnog zemljotres i cunamija koji je oštetio centralu Fukušima 2011. godine.

Fukušima se nalazi oko 250 kilometara sjeveroistočno od Hakube.

XS
SM
MD
LG