Dostupni linkovi

Bivši ministar Kalmeta se žalio na USKOK-ovu istragu


Odvjetnik zadarskog gradonačelnika i bivšeg HDZ-ova ministra Božidara Kalmete, Krešimir Vilajtović, podnio je žalbu na USKOK-ovu istragu u kojoj se Kalmetu sumnjiči da je povezao dvojicu svojih suradnika iz Ministarstva i čelnike Hrvatskih autocesta (HAC) kako bi iz te javne tvrtke izvukli najmanje 30 milijuna kuna.

Žalba je danas došla na zagrebački Županijski sud i od sutra teče osmodnevni rok u kojem ju treba riješiti sudac istrage, kazao je Vilajtović Hini. Dodao je kako smatra da istragu treba obustaviti zbog bitne povrede odredaba Zakona o kaznenom postupku te pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja.

Kalmeta se pod USKOK-ovom istragom našao zbog sumnje da je s dvojicom svojih suradnika iz MinistarstvaZdravkom Livakovićem i Milivojem Mikulićem te čelnicima Hrvatskih autocesta (HAC) Josipom Sapunarom iStjepkom Bobanom iz tog javnog poduzeća izvukao najmanje 30 milijuna kuna, od kojih su, po sumnjama tužiteljstva, međusobno podijelili najmanje 24,5 milijuna kuna. USKOK tvrdi da je ministar mora, turizma, prometa i razvitka a potom ministar mora, prometa i infrastrukture od 2005. do kraja 2010. u zajedničko djelovanje povezao ostale osumnjičenike koji su otprije pod istragom u slučaju Remorker.

XS
SM
MD
LG