Dostupni linkovi

Danas odluka o Bandićevoj slobodi


Vanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda objavit će danas odluku o žalbama na rješenje suca istrage kojim je prihvatio kaucije koje su za obranu sa slobode ponudili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i njegovi pritvoreni suosumnjičenici u aferi Agram.

Sudac istrage Zdenko Posavec, koji je ranije čak dva puta na Uskokov zahtjev Bandića odlučio bezuvjetno zadržati u Remetincu, prošle je sedmice prihvatio njegovu kauciju. Odluči li Bandić prihvatiti mogućnost da boravak u Remetincu zamijeni odbranom sa slobode, i postane li odluka na koju se uz Uskok žalila i većina branitelja pravosnažnom, Bandić će pred sucem istrage morati obećati da neće kršiti uvjete kaucije, odnosno da neće obavljati dužnost na koju je izabran na prošlim izborima.

“Vijeće je zasjedalo i donijelo odluku, no ona će tek ujutro biti objavljena i otpremljena strankama”, kazao je u utorak glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

Iako je prema neslužbenim informacijama za obranu sa slobode ponudio nekretnine vrijedne preko 22 miliona kuna, sudac je zaključio da je 15 miliona dovoljna garancija da tokom istrage neće utjecati na svjedoke i ponoviti nedjelo. Ipak, zbog mogućeg ponavljanja kaznenog djela Bandić, kao i ostali njegovi suradnici koji su na gradskim dužnostima, neće na slobodu ako se ne odreknu obavljanja svojih dužnosti.

XS
SM
MD
LG