Dostupni linkovi

ICTY: Meron idući tjedan u posjetu BiH


Nakon nedavnog posjeta glavnog haškog tužitelja Sergea Brammertza Bosni i Hercegovini u tu državu idući tjedan putuje i predsjednik Haškog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Theodor Meron.

„Tijekom svoje posjete predsjednik Meron će se sresti sa žrtvama sukoba koji se dogodio u bivšoj Jugoslaviji tijekom devedesetih godina te posjetiti lokacije za koje je ICTY utvrdio da su se tamo dogodili zločini protiv Bošnjaka, Hrvata i Srba tijekom sukoba.“, navedeno je u najavi posjeta.

Meron će prilikom trodnevnog posjeta (25-27.studenog ove godine) obići neka mjesta stradanja u vrijeme rata (1992-1995) –mjesto bivšeg logora (sada kasarne Armije BiH) u mjestu Čelebići, spomenik ubijenim ljudima u Uzdolu u rujnu 1993.godine te spomenik ubijenoj sarajevskoj djeci tijekom opsade (1992-1995).

O rezultatima posjeta predsjednik Haškog suda bi trebao govoriti tijekom redovitog obraćanja Vijeću sigurnosti UN-a idući mjesec na kojem bi se trebao izvijestiti o dovršetku rada međunarodno-pravne institucije.

XS
SM
MD
LG