Dostupni linkovi

Donjeck: Ponovo borbe oko aerodroma


Jake eksplozije i artiljerijska vatra potresaju aerodrom u Donjecku na istoku Ukrajine, uprkos pokušajima da se pregovorima stane na kraj oružanim sukobima.

U blizini strateški važnog aerodroma novinar britanske agencije Rojters čuo je na nekoliko mesta artiljerijsku vatru i jake eksplozije u najnovijim okršajima pro-ruskih i vladinih snaga.

Potpredsednik samoproglašene Donjecke Republike Andrej Purgin izjavio je juče da su proruske snage postigle sporazum sa ukrajinskom vojskom da se zaustavi granatiranje oko aerodroma u Donjecku.

Međutim, portparol ukrajinske vojske u Kijevu naveo je da je sporazum "jedino značio da pobunjenici pokupe mrtve i ranjene sa aerodroma".

"Sada razumem, oni su pokupili tela i počeli ponovo da pucaju", rekao je portparol ukrajinske vojske Vladislav Seleznjov.

Rojters navodi da svaka strana optužuje drugu za kršenje primirja na istoku Ukrajine od kada su proruske snage održale izbore 2. novembra, koje su zvanični Kijev i Zapad ocenili kao kršenje dogovora iz Minska o primirju.

XS
SM
MD
LG