Dostupni linkovi

UEFA napušta FIFA ako se ne objavi Garsijin izveštaj?


Predsednik Nemačke fudbalske lige Rajnhard Raubal otkrio je u nedelju da Evropska fudbalska unija (UEFA) razmišlja da napusti redove Međunarodne fudbalske federacija (FIFA) ukoliko ne bude objavljen izveštaj o korupciji prilikom izbora za domaćina Mundijala 2018. i 2022.

Raubal je za nemački "Kiker" rekao da su 54 članice UEFA spremne da napuste FIFA, ako ne bude objavljen u celosti izveštaj o korupciji prilikom izbora zemalja domaćina Mundijala, koji je sačinio američki istražitetlj Majkl Garsija.

Predsednik istražnog odbora Etičke komisije FIFA Garsija napisao je izveštaj o kirpuciji na 430 stranica, ali je bio nezadovoljan činjenicom da je FIFA "pogrešno protumačila činjenice iz izveštaja" i na osnovu toga oslobodila optužbi za korupciju Rusiju i Katar, domaćine Mundijala 2018. i 2022.

"Ne samo da izveštaj etičke komisije treba da bude objavljen, već i ceo izveštaj Garsije, kako bismo znali sve činjenice", rekao je Raubal.

On je dodao da će u slučaju da se ne razreši trenutna kriza, morati da se postavi pitanje "da li smo i dalje u dobrim rukama FIFA, a jedna od opcija je napuštanje te organizacije", rekao je Raubal.

XS
SM
MD
LG