Dostupni linkovi

Putin: Dobri izgledi za okončanje ukrajinske krize


Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u subotu da postoje "dobri izgledi" za rješavanje sukoba u Ukrajini dok zapadni čelnici okrivljavaju Moskvu za krizu u toj zemlji i prijete joj novim sankcijama ako ne poduzme mjere za njezino okončanje.

"Po mom mišljenju, danas postoje dobri izgledi za rješavanje situacije (u Ukrajini) bez obzira na to koliko to možda čudno zvuči. Na obje strane su uspostavljene određene strukture koje mogu bolje riješiti zadaće s kojima su suočene", rekao je Putin novinarima prije nego što je otputovao iz Brisbanea ne čekajući formalno okončanje skupa.

Putin je govorio na summitu G20 u Brisbaneu gdje je na njega vršen intenzivan pritisak zbog Ukrajine. Tako mu je kanadski premijer Stephen Harper rekao da izađe iz Ukrajine.

Čelnici SAD-a, Japana i Australije rekli su da će se suprotstaviti ruskoj agresiji, a europski čelnici, među kojima njemačka kancelarka Angela Merkel, upozorili su da Rusiji prijete dodatne sankcije ako ne povuče vojnike i oružje iz Ukrajine i ne okonča svoju potporu proruskim separatistima.

Ukrajinska kriza dovela je odnose između Rusije i Zapada na najnižu razinu od hladnog rata.

Rusija je demantirala bilo kakvu umiješanost u sukob u Ukrajini u kojemu je ubijeno više od 4.000 ljudi ove godine.

XS
SM
MD
LG