Dostupni linkovi

YUCOM: Još mnogo posla na suzbijanju nasilja


YUCOM: Još mnogo posla na suzbijanju nasilja

Komitet pravnika za ljudska prava - YUCOM najoštrije osuđuje nasilničko ponašanje S.Đ, angažovanog na brojanju putnika u javnom prevozu, prema starijem sugrađaninu koji je 12.11.2014. godine pokušao da uđe u tramvaj na liniji broj 2 u Beogradu.

"Česte scene nasilničkog ponašanja kojima prisustvujemo na ulicama Beograda, u javnom prevozu i na sličnim mestima iznova nas podsećaju da je potrebno još mnogo raditi na suzbijanju i sprečavanju nasilja u našem društvu. Iako je za pohvalu brza reakcija pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova koji su u toku dana uhapsili S.Đ, odgovor na novi slučaj nasilničkog ponašanja koji je šokirao javnost ne sme stati na ovome. Potrebno je u efikasnom postupku koji ispunjava garancije pravičnog suđenja utvrditi odgovornost S.Đ. i odmeriti pravičnu kaznu za postupanje koje smo videli na snimku objavljenom u sredstvima javnog informisanja", naveli su u saopštenju.

Dodaju da je, pored toga, JKP Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd“ dužno da utvrdi odgovornost vozača tramvaja u kom se dogodio incident.

"Kako se može videti na snimku objavljenom u sredstvima javnog informisanja, vozač tramvaja je u jednom trenutku pokušao da krene kako bi sprečio ulazak žrtve napada u tramvaj. Ovo je moglo dovesti do fatalnih posledica po osobu koja je žrtva napada i ne sme ostati bez utvrđivanja odgovornosti vozača", saopštio je YUCOM.

XS
SM
MD
LG