Dostupni linkovi

Medvedev za ukidanje sankcija i za razgovore sa Zapadom


Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je danas posle kratkog sastanka sa američkim predsednikom Barakom Obamom u Mjanmaru da bi trebalo ukinuti sankcije Rusiji kako bi se omogućilo rešavanje spora Rusije i Zapada, javlja agencija Interfaks.

"Neophodno je odustati od sankcija, proceniti odnose (Rusije i Zapada) kako bi se vratili u normalu, i započeti mirne i produktivne razgovore", rekao je Medvedev u Nejpjidu gde se održava samit Asocijacije država jugoistočne Azije (ASEAN) kojem prisustvuju Obama i Medvedev.

Savet bezbednosti UN održao je sinoć vanrednu sednicu posvećenu situaciji u Ukrajini i izrazio veliku zabrinutost zbog "opasnosti povratka konflikta" na istoku te zemlje.

Zapad je Rusiji uveo sankcije kao reakciju na ponašanje Moskve prema Ukrajini. NATO je juče potvrdio ulazak ruske vojne opreme u Ukrajinu, koja uključuje tenkove, artiljeriju i borbene snage. Rusko ministarstvo odbrane odbacilo je optužbe NATO o prisustvu ruskih vojnih konvoja u Ukrajini, nazivajući te tvrdnje "neosnovanim".

XS
SM
MD
LG