Dostupni linkovi

Konferencija "Jer im se može" u Beogradu


Inicijativa mladih za ljudska prava organizuje konferenciju pod nazivom “Jer im se može” 13. novembra sa početkom u 10 časova u hotelu Zira (Ruzveltova 35), na kojoj će biti predstavljen model nacionalne strategije za borbu protiv nasilja u okviru projekta „Mehanizmi za borbu protiv nasilja u društvu u Srbiji“.

O potrebi za postojanjem nacionalne strategije za borbu protiv nasilja govoriće Meho Omerović (Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Narodne skupštine Republike Srbije), Zorica Labudović(Ministarstvo omladine i sporta), Goran Miletić (Civil Rights Defenders) i Naim Leo Beširi (Omladinski odbor za obrazovanje).

Svoje viđenje uzroka i posledica nasilja među mladima i suzbijanju ove pojave izneće Saša Gajin (Centar za unapređenje pravnih studija), Ana Mirković (Digital Communications Institute) i Marjan Cvetković (Krovna organizacija mladih Srbije), dok će o rodno motivisanom nasilju govoriti Dragoslava Barzut (Labris), Danica Jovanović (Udruženje Roma Novi Bečej), Nataša Jovanović (Autonomni ženski centar) i Tatjana Nikolić(Centar za devojke).

Jedna sesija konferencije biće posvećena sve prisutnijem nasilju u javnom prostoru, a svoje iskustva sa ovom pojavom podeliće novinar Dragoljub Petrović, donedavna direktorka Kulturnog centra “Beograd” Mia David i umetnik Srđan Ćešić.

U poslednjih nekoliko meseci u izradi modela nacionalne strategije su učestvovali eksperti iz ove oblasti, kao i oni koji se svakodnevno suočavaju sa problemom nasilja u svom okruženju.

XS
SM
MD
LG