Dostupni linkovi

Darijo Srna donira mandarine za djecu Donjecka


Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i ukrajinskog Šahtara iz Donjecka Darijo Srna najavio je da će djeci iz Donjecka poslati 20 tona mandarina iz rodnog Metkovića, pišu hrvatski mediji.

Službena stranica Šahtara navodi kako će hrvatski nogometaš pošiljku poslati do kraja ovog tjedna, a njegov poklon će dobiti 23.143 učenika. Uz to, svakom djetetu Srna će poslati i posebnu čestitku.

„Kad sam odrastao u Hrvatskoj i ja sam prošao kroz razdoblje kad sam trebao pomoć. Jako je važno da postoje ljudi koji te podržavaju u teškim trenucima. Donjeck mi je puno pomogao, a ovo je samo mali poklon kojim se želim odužiti. Ovo je moj grad, tu sam sazrio, a predsjednik kluba učio me da moram pomagati ljudima u teškim situacijama. Ovo je od srca i nastojat ću podržavati sve kojima je to potrebno,“ kazao je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, a prenosi zagrebački „Večernji list“.

Donjeck je glavni grad samoproglašene republike Donjeck na istoku Ukrajine koju pod kontrolom drže proruski separatisti. Srnin rodni Metković nalazi se na ušću Neretve u Jadransko more, a u tom dijelu priobalja nalaze se velike plantaže mandarina, inače jedinog voća koje Hrvatske ne uvozi, već i izvozi. Zbog ruskih sankcija na uvoz voća iz EU, dio mandarina namijenjenih izvozu u Rusiju prodaje se na akcijama širom Hrvatske.

XS
SM
MD
LG