Dostupni linkovi

Josipović: Žalosno je što Šešelj nije osuđen


Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović izrazio je danas žaljenje zato što sudski postupak u Hagu protiv lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja nije završio osuđujućom presudom.

Ministarka spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Vesna Pusić izjavila je da odluka Haškog tribunala o privremenom puštanju za Šešelja nema veze sa stavom suda o njegovoj odgovornosti za ratne zločine 90-tih i ocijenila da to "sastavni dio procedure", kao i da je već bilo sličnih slučajeva.

Josipović je u izjavi novinarima u Vukovaru rekao da ne može da govori o tome kakvo je Šešeljevo medicinsko stanje, ali da mu se "čini" da je Šešelj po izjavama koje daje, "još spreman na neprimjerene političke govore i angažmane", prenijela je agencija Hina.

"Žalosno je ta daj predmet nije završio osuđujućom presudom koju smo svi očekivali", rekao je Josipović i dodao "neka je na dušu onima koji su tu odluku donijeli".

Pusić je danas rekla da misli da je "prostim okom vidljivo da se radi o ratnom zločincu, ali ovo puštanje na privremenu slobodu nema nikakve veze sa stavom suda o njegovoj krivici".

Haški tribunal odlučio je da Šešelja zbog pogoršanja zdravstvenog stanja privremeno pusti na slobodu.

XS
SM
MD
LG