Dostupni linkovi

DSK traži mesto premijera Kosova


Rukovodstvo Demokratskog saveza Kosova na sednici Predsedništva stranke večeras je zatražilo hitno formiranje institucija Kosova i dodalo da mesto premijera pripada DSK, a kao najverovatnijeg kandidata za to mesto najavili lidera stranke Isu Mustafu.

U saopštenju posle sastanka Predsedništva, iz DSK-a je istaknuto da je sastanak lidera postizborne koalicije, koju čine DSK, pokret Samoopredelenje, Alijansa za budućnost Kosova i Inicijativa za Kosovo, nastavak unutrašnjih konsultacija za prevazilaženje sadašnje situacije.

"DSK smatra da je od životne važnosti što brže stvaranje novih institucija i promena vladavine u zemlji. DSK kao vodeća stranka koalicije parlamentarne većine je opredeljena da intenzivno radi na stvaranju nove vlade, kojom će i rukovoditi", navedeno je u saopštenju.

Prethodno je postizborni blok saopštio da su se lideri saglasili da funkciju predsednika Skupštine prepuste Demokratskoj partiji Kosova kako je utvrdjeno i presudom Ustavnog suda, pod uslovom da dobiju pravo da kao parlamentarne većina vode Vladu Kosova.

XS
SM
MD
LG